Najprej sem pripravila kruhove kipnike. Na kocke sem narezala star kruh. Pravijo, da mora nujno biti bel, ampak ker pri nas belega skorajda ni, sem uporabila vse živo, od koščka pirinega, do polnozrnatega... Narezala sem ga v koščke in dala v skledo. V veliki ponvi sem stopila košček masla, na njem pa popražila približno 1/4 čebule in strok česna. Ko je posteklenelo, se dodala še nasekljanih nekaj vejic peteršilja (po okusu). Nato sem zalila z nekaj mleka in kar v to omako ubila dve jajci. Paziti moramo, da ne segrevamo več, ko dodamo mleko, sicer bi jajca zakrknila. Vse sem zmešala z metlico, dodala še nekaj soli in s tem polila kocke kruha. Tule je dosti odvisno od tega, koliko kruha imate in, če je npr. polnozrnat, ki je bolj trd, boste najbrž morali še malo zaliti in morda dodati še eno jajce. Zmes mora biti "pocasta" in ne sme biti suha. Vmes sem dala še nekaj naribanega sira in premešala. Maso sem nato z žlico nadevala v silikonske modelčke za peko mafinov in dala pečt v pečico na 180°C.
Ko so se kipniki pekli sem pripravila omako. Piščančje prsi sem narezala na trakove (ker imam raje velike koščke, lahko pa so tudi kocke, ali pa pustite kar cele zrezke, po želji). V ponvi, tisti v kateri smo prej delali maso za kipnike (da ni dveh posod za pomivat), segrejemo olje in na njem popražimo spet približno 1/4 čebule in strok česna. Nato stresemo v ponev koščke piščančjih prsi in jih kar precej dolgo pražimo. Sama imam rada malce bolj popraženo meso, da je že skoraj malo popečeno, saj mi ni všeč okus tistega prekuhanega piščanca... Piščanca sem začinila z Maestro mešanico za perutnino in nekaj dodatne soli, ter pol žličke sladke paprike. Ko so kosi dovolj popraženi, zalijemo z nekaj smetane. Pokrijemo, da se nekaj časa kuha. Nato sem v lonček dala žlico moke in še dva decilitra vode, ter dobro premešala. To zmes sem zlila k omaki, da se je dobro zgostila. Pokrijemo in pustimo, da se še malo kuha. Vmes poberemo kipnike iz pečice. Res močno priporočam silikonske modele, saj gredo kipniki brez problema ven.
In jed je gotova! Nič posebnega, ampak zelo okusno in malo drugače. Pa v pol ure narejeno :)
Pa dober tek!


Ni komentarjev:
Objavite komentar